temcorubber logo

روش های مختلف قالب گیری

به این خدمت یا کالا نیاز دارید؟

روش های مختلف قالب گیری

روش های مختلف قالب گیری

به منظور ساخت و تولید قطعات مختلف بکار می‌روند. این روش‌ها با توجه به نوع ماده‌ی اولیه و همچنین ابزارهای بکار رفته با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله، چهار روش متفاوت  را مرور می‌کنیم که به شرح زیر هستند. 

در هر بخش از این مقاله، مزایا و معایب روش های مختلف قالب‌گیری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

برای سفارش انواع قالب گیری با ما در ارتباط باشید. 

با ما تماس بگیرید

قالب‌گیری بادی تزریقی

یکی از رایج‌ترین روش های مختلف قالب گیری ، روش بادی تزریقی است. از این روش به منظور تولید بطری‌های توخالی و اشیا پلاستیکی استفاده می‌شود. فرآیند ساخت قالب بادی تزریقی را می‌توان به سه قسمت تقسیم کرد: تزریق، دمیدن و تخلیه. 

قالب گیری بادی تزریقی

طی فرآیند ساخت قالب به روش بادی تزریقی، پلیمر روی پین هسته‌ای تزریق می‌شود و آن را به یک شاسی قالب‌گیری بادی تبدیل می‌کند. این شاسی باد و سپس خنک می‌شود. به منظور آشنایی بیشتر با روش قالب‌گیری بادی تزریقی می‌توانید به مقاله‌ی قالب‌گیری بادی تزریقی چیست؟ مراجعه کنید. 

برای سفارش انواع قالب گیری با ما در ارتباط باشید. 

با ما تماس بگیرید

مزایا و معایب

این روش دارای مزایای و معایب مختلفی است. مهم‌ترین مزیت این روش، دقت بالای آن است. با این وجود، استفاده از روش قالب بادی تزریقی تنها برای ظرفیت‌های پایین کاربرد دارد زیرا کنترل مرکز پایه دشوار است. به علاوه، امکان ترکیب دسته‌ها نیز وجود ندارد. 

قالب‌گیری فشاری لاستیک

قالب‌گیری فشاری لاستیک را به عنوان یکی از مرسوم‌ترین روش های مختلف قالب گیری است که به منظور ساخت قطعات لاستیکی می‌توان آن را در نظر گرفت. در این فرآیند، لاستیک عمل نیامده در حفره‌ی قالب قرار می‌گیرد و بین صفحات فشار داده می‌شود. فعال شدن لاستیک از طریق فشار صفحات و دمای بالا صورت می‌گیرد. 

قالب‌گیری فشاری لاستیک

مزایا و معایب

برای سفارش انواع قالب گیری با ما در ارتباط باشید. 

با ما تماس بگیرید

از جمله مهم‌ترین مزایای روش قالب‌گیری فشاری لاستیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیچیدگی و هزینه‌ی پایین
  • حجم پایین ضایعات
  • مناسب اکثر الاستومرها

برخی از معایب این روش عبارتند از:

  • تهیه‌ی مواد پیش ساخته نیاز به هزینه مضاعف دارد؛
  • سیکل زمانی طولانی انجام فرآیند.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این روش مرسوم برای ساخت قطعات لاستیکی می‌توانید به مقاله‌ی قالب‌گیری فشاری لاستیک-آشنایی با فرآیند آن مراجعه کنید. در این مقاله، هر آنچه که لازم است در مورد این فرآیند بدانید، آورده شده است. 

برای سفارش انواع قالب گیری با ما در ارتباط باشید. 

با ما تماس بگیرید

قالب‌گیری تزریق لاستیک

یکی دیگر از روش های مختلف قالب گیری، تزریق لاستیک نیز به منظور ساخت قطعات لاستیکی بکار می‌رود. از ویژگی‌های منحصر به فرد این روش می‌توان به ساخت محصولات در حجم، دقت، عمر و دوام بالا اشاره کرد. به همین دلیل است که ساخت اتصالات ترکیبی لاستیک با فلز به روش تزریق لاستیک انجام می‌شود. 

مزایا و معایب

از مزایای روش قالب‌گیری تزریق لاستیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت تکرارپذیری بالا
  • قابل استفاده به عنوان یک روش مکمل
  • امکان ساخت قطعاتی با اشکال هندسی پیچیده

قالب گیری سیلیکونی

 به دلیل مزایای بالا، از این روش های مختلف قالب گیری در سیستم‌های ماشینی و اتوماتیکی که تغذیه‌گذاری مواد به صورت خودکار صورت می‌گیرد، استفاده می‌شود. با این وجود، معایب این روش نیز به شرح زیر هستند:

  • هزینه‌ی بالا
  • امکان تغییر وزن توده ماده لاستیکی
  • نمی‌توان از این روش برای تمامی مواد لاستیکی استفاده کرد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توان به مقاله‌ی قالب تزریق لاستیک-آشنایی با قالب‌گیری تزریق لاستیک اشاره کرد. 

قالب‌گیری سیلیکونی

برای سفارش انواع قالب گیری با ما در ارتباط باشید. 

با ما تماس بگیرید

روش‌های مختلف قالب گیری سیلیکونی به منظور تبدیل لاستیک سیلیکونی به شکل از پیش تعیین شده استفاده می‌شود. به طور کلی، این روش‌ها را می‌توان به سه دسته اصلی تبدیل کرد:

  • روش فشاری
  • روش تزریقی
  • روش اکستروژن سیلیکون

مزایا و معایب

از بین روش های مختلف قالب گیری روش فشاری بیشتر برای قطعات کوچک قابل استفاده است. دقت در انتخاب اندازه و وزن ماده در این روش اهمیت بسیار زیادی دارد. در نتیجه، از روش تزریقی برای ساخت قطعات در تیراژ بالا استفاده می‌شود چراکه دقت در این روش به صورت خودکار و کامپیوتری اعمال می‌شود. از سوی دیگر، فرآیند تزریقی بسیار سریع‌تر از سایر روش‌هاست. از دیگر مزایای روش تزریقی می‌توان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. 

با این وجود، قطعات ساخته شده توسط روش اکستروژن سیلیکون از طول عمر بالایی برخوردار هستند. همچنین، امکان اعمال رنگ‌های مختلف نیز در این روش وجود دارد. به همین دلیل است که از این روش برای ساخت تجهیزات پزشکی و لوازم جانبی الکترونیکی استفاده می‌شود. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روش های مختلف قالب گیری سیلیکونی به مقاله‌ی قالب‌گیری سیلیکونی چیست؟ مراجعه کنید. 

نتیجه‌گیری

روش‌های مختلفی برای قالب‌گیری وجود دارد. از جمله مهم‌ترین روش های مختلف قالب گیری می‌توان به روش‌های بادی تزریقی، فشاری لاستیک، تزریق لاستیک و سیلیکونی اشاره کرد. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایبی هستند که در این مقاله‌ی آن‌ها را مورد بررسی قرار گرفتند. با این وجود، لازم است تا هر روش در شرایط درست بکار گرفته شوند. 

اگر ایده ای دارید و به دنبال ساخت قالب و تولید آن هستید ، گروه صنعتی تمکو در خدمت شماست. شما عزیزان میتوانید مار را در اینستاگرام و کانال آپارات دنبال کنید.

محمد تمثال

مهندس مکانیک و علاقمند به قالب سازی و تولید انواع قطعات سیلیکونی و پلاستیکی هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo