سیلیکون, مقالات

آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی برای تماس با مواد غذایی بی خطر هستند؟

آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی برای تماس با مواد غذایی بی خطر هستند؟

به وسایل آشپزخانه و ابزار آشپزی خود نگاه کنید. مواد مختلفی مانند کاسه‌های پلاستیکی، قاشق‌های چوبی، قابلمه‌های استیل ضد زنگ و … وجود دارند.  یک ماده جدید انقلابی که نحوه پخت و پز در آشپزخانه را تغییر خواهد داد، سیلیکون است.

به دلیل گزارش‌های منفی زیاد در مورد تفلون و آسیب رساندن پلاستیک به بدن و طبیعت، مشتریان به دنبال جایگزینی بهتر می‌گردند که به راحتی تمیز شود و برای بدن ایمن باشد. ظروف سیلیکونی و وسایل پخت و پز به دلیل انعطاف پذیری و نچسب بودن، محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی بی خطر هستند؟

سیلیکون چیست؟

سیلیکون که  همچنین به عنوان سیلوکسان شناخته می‌شود یک پلیمر ساخته شده توسط بشر است که از سیلیکون، اکسیژن، کربن و هیدروژن تشکیل شده است. سیلیکون از سیلیس استخراج می‌شود. سیلیس رایج‌ترین ماده تشکیل دهنده شن و ماسه ساحلی است، به همین دلیل می گویند سیلیکون از شن ساخته می‌شود.

آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی بی خطر هستند؟

از آنجا که سیلیکون یک ترکیب ساخته شده توسط بشر است، بسیاری از ما در مورد ایمنی سیلیکون تردید داریم. به سوالات متداول در گوگل نگاه کنید:

آیا سیلیکون بی خطر است یا سمی؟

آیا سیلیکون برای انسان مضر است؟

آیا ظروف سیلیکونی و وسایل آشپزی بی خطر هستند؟

آیا واقعا سیلیکون برای پخت و پز غذا بی خطر است؟

اثرات مضر ظروف سیلیکونی چیست؟

آیا استفاده از سیلیکون در ظروف آشپزی (کتری، ماهیتابه‌ها، بطری‌های بچه و غیره) بی خطر است؟

متاسفانه، استفاده از سیلیکون در ظروف آشپزی کاملاً جدید است و تحقیقات زیادی در مورد ایمنی آن در تماس با مواد غذایی انجام نشده است. هنوز هیچ گزارش منفی درباره ظروف سیلیکونی گزارش نشده است.

آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی برای تماس با مواد غذایی بی خطر هستند؟

اول، بیایید ببینیم چه چیزی بیشتر ما را آزار می‌دهد. نظرات در مورد خطرات احتمالی سیلیکون عبارتند از:

  1. پتانسیل شسته شدن در دمای بالا
  2. پرکننده‌هایی که در سیلیکون با کیفیت پایین استفاده می‌شوند
  3. بوی احتمالی در هنگام استفاده در دمای بالا
  4. ایمنی رنگ

GSC (شورای جهانی سیلیکون) ده‌ها مطالعه علمی انجام داده است که نشان می‌دهد مواد سیلیکونی برای سلامت انسان بی خطر هستند. ارزیابی ریسک توسط آژانس‌های نظارتی مانند بهداشت کانادا، دپارتمان محیط زیست و بهداشت استرالیا و کمیته علمی اتحادیه اروپا در مورد ایمنی مصرف کننده انجام شده است. نتیجه گیری همه ارزیابی‌های خطر این بود که در صورت استفاده مناسب از سیلیکون، هیچ خطری برای سلامت انسان وجود ندارد.

FDA (سازمان غذا و دارو ایالات متحده) که مسئول امنیت مواد غذایی است، سیلیکون را به عنوان ماده «عموما بی خطر» می‌شناسد.

ما می‌بینیم که طبیعت سیلیکون بی خطر است، نگرانی اصلی در پرکننده اضافه شده به آن است.

  1. پرکننده‌هایی که به مواد خام سیلیکون اضافه می‌شوند.

لاستیک‌های سیلیکونی به عنوان یک پلیمر ساخته بشر، ویژگی‌های بسیار خوبی مانند هدایت حرارتی، مقاومت در برابر آتش، پایداری شیمیایی خوب، بازدارندگی شعله و مقاومت عالی در برابر گرما و سرما و … از خود نشان داده‌اند.

با تغییر پلیمر پایه، افزودن پرکننده تقویتی و مواد افزودنی ویژه، بخش‌هایی از این خواص به طور قابل توجهی تقویت می‌شوند تا نیازهای خاص مشتری را برآورده کنند. 

در مورد اینکه چه نوع پرکننده و چه تعداد اضافه شده است، ما در این مورد اطلاعی نداریم. تامین کنندگان مواد نیز این را به شما نمی‌گویند، زیرا این موارد داده‌های فنی هستند و راز تجاری آنهاست. ما، به عنوان تولید کننده محصولات سیلیکونی، مواد خام سیلیکونی را از آنها خریداری می‌کنیم و برای اینکه ثابت کنیم مواد آنها بی خطر است، از آنها می‌خواهیم گزارش آزمایش FDA یا LFGB را ارائه دهند. تامین کنندگان مواد، مسئول ایمنی مواد هستند.

  1. مرحله بعدی تولید قالب است، دو نوع ماده پرکننده که اضافه کردیم شامل: رنگدانه‌های رنگ و ماده جوشاننده است.

رنگ‌های سرد و روشن باعث جذابیت ظروف سیلیکونی می‌شوند اما باعث نگرانی‌هایی شده‌اند. بسیاری از مشتریان نگران هستند که ماده رنگی برای بدن ما مضر باشد. ما نگرانی آنها را درک می‌کنیم، اما زیاد نگران آن نباشید. زیرا مقدار ماده رنگی اضافه شده نسبتاً کم و حتی ناچیز است. به طور معمول 0.1٪ ~ 1٪. گزارش آزمون SGS در Cd ،Pb ،Hg نیز موجود است.

آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی برای تماس با مواد غذایی بی خطر هستند؟

پرکننده دیگر عامل جوشاننده است که سیلیکون پلاتین معروف یکی از آن می‌باشد. پلاتین نوعی ماده جوشاننده است که ما برای تولید قالب به مواد سیلیکونی اضافه می‌کنیم تا مواد ژل سیلیکون را به لاستیک سیلیکونی با کشش بالا تبدیل کنیم.

در مقایسه با ماده جوشاننده طبیعی، ماده پلاتین هیچ بویی ندارد، پسماندی به جای نمی‌گذارد و سریع‌تر و ایمن‌تر است. جوشاننده در دمای بالا جوشیده می‌شود و گاهی اوقات قسمت کمی از پسماند باقی می‌ماند. به همین دلیل برخی از محصولات بو دارند. پس از ادامه فرآیند، می‌توان از شر آن خلاص شد، نگران آن نباشید.

اگرچه برخی از مصرف کنندگان هنوز فکر می‌کنند که ظروف سیلیکونی مضرات زیادی دارند، اما می‌توان 99٪ مطمئن بود که سیلیکون از بسیاری از پلاستیک‌های سمی، هم برای انسان و هم برای طبیعت ایمن‌تر است.

چه چیزی سیلیکون را برای ظروف و وسایل آشپزی مناسب می‌کند؟ مزایای ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی 

سیلیکون ویژگی‌های بسیار خوبی دارد که باعث می‌شود سیلیکون بهترین جایگزین برای ظروف تفلون و پلاستیک و چوبی باشد. از مزایای سیلیکون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نچسب است و نیازی به اسپری روغن و چرب کردن کف ظروف و تابه‌ها نیست. شما می‌توانید مستقیماً با قابلمه‌های سیلیکونی و بدون کاغذ روغنی کلوچه درست کنید. در این ظروف، به سختی چسبندگی وجود دارد که تمیز کردن آن را آسان می‌کند. شستن آنها دیگر کار سختی نیست.
  • مقاومت در برابر دمای بالا و پایین. سیلیکون می‌تواند از دمای – 40 تا 260 درجه سانتی گراد مقاومت کند. سیلیکون می‌تواند مستقیماً از فریزر به اجاق گاز یا از اجاق گاز به مایکروویو برود. سیلیکون بسیار مقاوم در برابر حرارت است، بنابراین ما می‌توانیم گرم‌ترین ظرف‌ها را روی سه پایه سیلیکونی قرار دهیم و با گذشت زمان ذوب نمی‌شود.
  • نرم و انعطاف‌پذیر است. به راحتی می‌توانید مواد غذایی را از ظروف خود جدا کنید.
  • بدون خراش بر روی ظروف است. کفگیر و قاشق با سر سیلیکونی نرم از ظروف آشپزی شما در برابر هرگونه خراش محافظت می‌کنند.
  • خنک و رنگارنگ با اشکال مختلف، این ظروف زمان آشپزی شما را شادتر می‌کنند.
  • واکنش شیمیایی خنثی یا کم. ظروف سیلیکونی با غذا یا نوشیدنی واکنش نشان نخواهد داد یا بخارهای خطرناکی تولید نمی‌کند.
  • مقاومت در برابر لکه‌ها و باکتری‌ها. پس از استفاده بو و رنگ را حفظ نمی‌کند. هیچ یک از طعم دهنده‌های مواد غذایی را به مواد جذب نمی‌کند.
  • قابل استفاده در فریزر، یخچال، مایکروفر و اجاق گاز. قابل شستشو با ماشین ظرفشویی.
  • دوستدار محیط زیست. سیاره ما را با استفاده از پلاستیک کمتر نجات دهید.
  • با دوام و تاشو، به راحتی نگهداری شده و باعث صرفه‌جویی در فضا می‌شود.

مزایای ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی 

مضرات ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی 

این ظروف انعطاف پذیر هستند. درنتیجه هنگامی که غذای مایع یا نیمه مایع دارید، حرکت با ظرف پخت مشکل است. تابه‌های پخت سیلیکونی را بهتر است روی یک ورق فلزی قرار دهید تا به راحتی داخل اجاق قرار داده یا از آن خارج کنید.

نسبت به ابزار یا اشیای تیز و برنده حساس هستند، بنابراین ظروف سیلیکونی را دور از ظروف سرامیکی شکسته شده و چاقوها نگه دارید. برای تمیز کردن ظروف سیلیکونی خود از برس‌های فلزی استفاده نکنید.

نکاتی درباره ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی

  • کالاهای سیلیکونی را خریداری کنید که FDA آنها را تایید کرده باشد. مواد استفاده شده باید 100٪ سیلیکون با درجه غذایی باشد.
  • ظروف سیلیکونی را می‌توانید در ماشین ظرفشویی بگذارید. اگر با دست می‌شویید، می‌توانید آنها را در آب گرم و صابون به مدت 15 تا 30 دقیقه خیس کرده، سپس با یک اسفنج یا پارچه نرم تمیز کنید. ظروف سیلیکونی را با برس‌های فلزی تمیز نکنید.
  • دور نگه داشتن ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی خود از هر وسیله تیز و برنده‌ای می‌تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.
  • گرچه ظروف سیلیکونی نچسب هستند، اما برخی از اسپری‌های روغن باعث راحت‌تر جدا شدن غذا می‌شوند.
  • قالب‌های پخت سیلیکون خود را برای پایداری بهتر، قبل از قرار دادن غذا در یک سینی فلزی قرار دهید.
  • قبل از قرار دادن ظروف سیلیکونی خود در محل نگهداری، آنها را کاملاً خشک کنید.

منبع: hbsilicone.com

پست های مرتبط

1 نظر در “آیا ظروف آشپزخانه و وسایل آشپزی سیلیکونی برای تماس با مواد غذایی بی خطر هستند؟

  1. آواتار امیر محمد رضوانی امیر محمد رضوانی گفت:

    محتوا بسیار عالی بود و بنده اطلاعات بسیار کاربردی را با مطالعه این مقاله به دست اوردم
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *