مونتاژ قالب بادی پت دو کویته 500 سیسی آلمینیومی جهت تبدیل پریفرم به بطری مایع دست با دستگاه های باد کن دستی و اتوماتیک انجام می شود.
قالب بادی پت ؛ فرایند قالب گیری بادی کششی
این فرایند دو روش اصلی متفاوت دارد: فرآیند تک مرحلهای و دو مرحلهای. فرآیند تک مرحلهای نیز به دستگاههای 3 ایستگاهی و 4 ایستگاهی تقسیم میشود.
در فرآیند لحظه قالب گیری بادی کششی تزریقی دو مرحلهای ابتدا پلاستیک با استفاده از فرآیند قالب گیری تزریقی به شکل پریفرم در میآید. این پریفرمها با گردن بطریها و رزوهها تولید میشوند.
پریفرم ها بسته بندی میشوند و بعداً (بعد از خنک شدن) در دستگاه قالب گیری بادی کششی مجددا داغ شده ریخته میشوند. در فرآیند ISB پریفرم ها بالاتر از دمای انتقال شیشه داغ میشوند.
(با استفاده از شعلههای مادون قرمز)، سپس با استفاده از هوای فشار قوی درون بطریها دمیده میشوند. پریفرم همیشه در این فرآیند با میله مرکزی کشیده میشود.
مزایا:
حجم تولید بسیار بالا است. محدودیت کمی در طراحی بطری وجود دارد. پریفرم ها را میتوان در قالب کالا به شخص ثالث فروخت. برای ساخت بطریهای استوانهای، مستطیلی یا بیضی مناسب است.
معایب:
هزینه بالای سرمایه گذاری، فضای کف مورد نیاز زیاد است حتی اگر سیستمهای جمع و جور در دسترس باشند.
در فرآیند تک مرحلهای ساخت پریفرم و دمیدن بطری در یک دستگاه انجام میشود.
روش قدیمیتر 4 ایستگاهی (تزریق، گرم کردن مجدد، بادی کششی و خروج) نسبت به دستگاه 3 ایستگاهی پر هزینه است که در آن مرحله گرم کردن مجدد و گرمای نهان در پریفرم حذف میشود.
در نتیجه موجب صرفه جویی در هزینههای انرژی گرم کردن و کاهش 25 درصدی ابزارآلات میشود.
این فرایند اینگونه است: تصور کنید که مولکولها توپهای گرد کوچکی هستند و هنگامی که در کنار یکدیگر دارای شکافهای هوای بزرگ و تماس سطحی کمی هستند، با اولین کشش عمودی مولکولها و سپس دمیدن به آنها در کشش افقی در دو محور باعث میشود که مولکولها شکل صلیبی داشته باشند.
این اشکال «صلیبی» در کنار هم قرار میگیرند و فضای کمتری را به خود اختصاص میدهند، زیرا با سطح بیشتری در تماس هستند و بنابراین باعث میشوند ماده کمتر متخلخل شود و مقاومتشان در برابر نفوذ بیشتر شود. این فرایند همچنین قدرت پر کردن نوشیدنیهای گازدار را افزایش میدهد.