قالب لاستیک

قاشق سیلیکونی

قاشق سیلیکونی

قاشق سیلیکونی

تقریبا اغلب کودکان هنگام غذا خوردن با استفاده از قاشق، توسط دندان‌ها و یا لثه‌شان قاشق را فشار می‌دهند که این  مسئله ممکن است به لثه و دندان کودک آسیب وارد کند. در این‌صورت، قاشق‌های سیلیکونی با سر ارتجاعی و نرمی که دارند می‌توانند از این آسیبات جلوگیری کنند.

کارشناسان کودک متعقدند که غذا دادن به‌صورت اجباری به کودکان اثر عکس دارد. بسیاری از کودکان نیز هستند که هنگام برخورد اجسام سفت به دهانشان، مانند قاشق غذا خوردن را ترک می‌کنند.  به همین دلیل توصیه می‌شود با انتخاب یک قاشق مناسب برای غذا خوردن کودک که دارای رنگبندی جذاب است، به کودکمان در غذا خوردن کمک کنیم. قاشق‌های سیلیکونی در مقایسه با سایر قاشق‌های کودک سختی کمتری داشته و از انعطاف بیشتری برخوردارند؛ به‌همین دلیل کودکان هنگام استفاده از آن‌ها حس بهتری خواهند داشت و راحت‌تر هستند.

معمولا اکثر کودکان تمایل دارند که قاشق مخصوص خود را داشته باشند و مستقل غذا بخورند. به‌همین دلیل، معمولا توصیه می‌شود که به منظور رعایت بهداشت و سلامت کودک، قاشق کودک از بقیه متفاوت باشد و پس از چندین بار استفاده و شستشو با استفاده از آب جوش استریل شود. تنها در این‌صورت است که کودک می‌تواند بدون هیچ خطر و نگرانی قاشق خودش را در دست بگیرد و خودش غذا بخورد.

قاشق های سیلیکونی

ویژگی قاشق سیلیکونی

قاشق سیلیکونی و یا سایر محصولات سیلیکونی مخصوص کودکان ویژگی‌ها و مزایای زیادی دارند که عبارتند از:

  • در برابر دما مقاوم هستند.
  • ضد لک هستند و به‌سادگی تمیز می‌شوند.
  • می‌توان آن‌ها را درون ماشین ظرفشویی و مایکرویو قرار داد.
  • عمر طولانی مدتی داشته و سال‌ها می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
  • نرم و انعطاف‌پذیر هستند و استفاده از آن‌ها بسیار ساده است.
  • رنگبندی متنوعی دارند که معمولا برای کودکان جذاب هستند.
  • با محیط زیست سازگاری دارند.
  • فاقد هرگونه مواد سمی هستند و از مواد مرغوب و باکیفیت تهیه شده‌اند.

بهمین دلیل است که در تهیه لوازم سیلیکونی سیسمونی باید تا حد امکان از این ماده کم خطر استفاده نمود.

 

یکی از مزایای مهم سیلیکون بدون بو و مزه بودن آن است. مقاومت آن در برابر پارگی نیز باعث شده است که سیلیکون برای محصولات کودک بخصوص محصولاتی مانند پستانک و دندان‌گیر گزینه بسیار مناسبی محسوب شود و از این طریق احتمال خطر خفگی نیز تاحد زیادی کاهش پیدا می‌کند. به‌همین دلیل، استفاده از محصولات سیلیکونی کودک بیشتر از محصولات پلاستیکی توصیه می‌شود؛ گرچه به اندازه شیشه و یا استیل ایمن نیست.

از طرفی، از لحاظ فنی سیلیکون جزئی از خانواده لاستیک محسوب می‌شود؛ اما از لحاظ شیمیایی، سیلیکون ترکیبی از لاستیک و پلمیر پلاستیک محسوب می‌شود. به‌همین دلیل، اکثر مردم تصور می‌کنند که سیلیکون هم مانند پلاستیک مضر است. همانند تمامی پلیمرهای پلاستیکی سیلیکون نیز یک ماده مصنوعی است و ترکیبی از مواد افزودنی شیمیایی حاصل از سوخت را فسیلی را هم شامل می‌شود. در واقع به‌همین دلیل است که سیلیکون نسبت به سایر مواد پلاستیکی در دمای بالا مقاومت بیشتری دارد و از میان تمامی لاستیک‌ها نیز، سیلیکون به‌دلیل مقاومتی که در برابر حرارت از خود نشان می‌دهد، از نظر عایق حرارتی بسیار بهتر عمل می‌کند.

به عقیده بسیاری از کارشناسان استفاده از سیلیکون در صنایع غذایی کاملا بی‌خطر محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال، طبق نظریه سازمان بهداشت کانادا، هیچگونه خطرات بهداشتی شناخته‌شده‌ای در استفاده از محصولات آشپزی و غذایی که از سیلیکون تشکیل شده‌اند، وجود ندارد؛ زیرا سیلیکون‌ها با مواد غذایی و یا نوشیدنی‌ها واکنش نشان نمی‌دهند. همچنین سیلیکون در برابر دما و حرارت نیز واکنش نشان نمی‌دهد و هیچ ماده سمی‌ای را آزاد نمی‌کند. طبق گزارش‌هایی که سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 1979 ارائه کرد، سیلیکون به‌عنوان یک ماده کاملا بی‌خطر در صنایع غذایی معرفی شد.

در انتها لازم بذکر است گروه صنعتی تمکو رابر یکی از 8 شرکت برتر تولید کننده انواع قطعات سیلیکونی در ایران میباشد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *